Szerződéskötés egyedül? Van segítség! – 3 „életmentő” biztonsági funkció

2023. július 24. Írta: dr. Cserepka Balázs Olvasási idő: kb. 5 perc

A szerződésekhez szeretünk segítséget kérni – akár cégvezetőként kerül az asztalunkra a feladat, akár olyan munkatársként, akinek a szerződéskötés a munkaköréhez tartozik. A legtöbb nagyvállalatnál egy szerződés nagyon sok kézen és véleményezési körön megy keresztül, de amikor egyedül marad az ember a szerződéssel, és nincs, aki átnézze, bizonytalannak érezheti magát. Pedig ahogy a számlázásnál a legnagyobb online számlakezelő programokba történő regisztráció után az adminisztrátori vagy könyvelői jogosultságokat rögtön kiadjuk a megfelelő személynek, a szerződések esetén is megoldható ugyanez a fajta feladatmegosztás, és vele a biztonság.

Szerződéskötés egyedül? Van segítség!

Íme a 3 extra biztonsági funkció, melyeket az e-szerződésekkel „ajándékba” kapunk!

Ahhoz, hogy jól működő folyamatokat tudjunk kialaítani, elengedhetetlenek a jól meghatározott feladatkörök. Így minden “fogaskerék” ellenőrizni tudja az előző „fogaskerék” jó működését, amivel csökken a hibázási lehetőségek száma. Hallottam már olyat, hogy egy meglévő sablonszerződésben benne maradtak egy korábbi megrendelő adatai, és az előző árakkal küldték ki a szerződést. Jobb esetben javították az okozott hibát és újraküldték a szerződést, de nagyon kellemetlen volt, hogy illetéktelen szemek elé kerültek a számok, az eSzerződés.hu-val, nem így működik a szerződéskötés. Ilyen és ezekhez hasonló hibákat tudunk online eszközök használatával szinte a nullára csökkenteni, főleg, ha a következő három extra funkciót is jól használjuk.

1. Jogosultságok és biztonság

A feladatkörök meghatározásánál segítséget nyújt az Eszerződés.hu társfiókkezelője, azaz a fiók jogosultágainak kezelője. Különböző beosztottakhoz és megbízottakhoz különböző jogosultságokat lehet hozzárendelni a rendszerben. Ilyenek az olvasási, szerkesztési, vagy az aláírási jogoultságok, melyek garantálják, hogy ne vétsünk adatvédelmi hibát, vagy például ne a saját jelszavunkat osszuk meg a kollégákkal.

A magyar cégeknél még mindig előfordul, hogy az azonnali megoldás reményében feláldoznak adatvédelmi szempontokat, ilyen például egy jelszó megosztása is. Ha egy számlázóban vagy egy szerződéskezelőben használt jelszavunkat megadjuk másnak, óriási hibát követhetünk el, hiába bízunk meg a harmadik félben teljesen, mégis lehet, hogy akaratán kívül rossz helyre írja fel a jelszót vagy ellopják tőle, esetleg nem biztonságos online csatornánk közöljük vele, de számos más esetet lehet még elképzelni. Elektronikus szerződéskötéssel sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk a szerződéses adatainkat is.

Szerződéskötés egyedül? Van segítség!

2. Feladatkezelés és biztonság

A hibázási lehetőségek csökkentésén túl a feladatok kiosztása könnyebbségekkel is járhat. Egy adminisztrátornak ki lehet adni a szerződéstkötést, hogy töltse ki előre a szerződés változó adatati és küldje ki a másik félnek, míg a cég vezetőjének már csak a szerződés hitelesítése, azaz aláírása marad hátra. Ilyen apróságokkal napi szinten is mérhető időt lehet megspórolni. Egy kisebb társaság hó eleji teljesítési igazolásait megírni, kitölteni, elküldeni – ezek átadása egy cégvezetőnek órákat nyerhet, hogy végül csak az aláírás miatt kelljen belépnie az Eszerződés.hu felületére. Később bármikor tudja ellenőrizni a munkatársai munkáját, hiszen a rendszer menti a pontos munkafolyamatokat, látszik, hogy ki mit csinált adott dokumentummal. Extra funkció, hogy egy adott felhasználó csak az általa létrehozott szerződéseket látja, így különböző alkalmazottak nem látnak bele például egymás munkaszerződésébe, vagy a cégvezető egyéb megállapodásaiba így még egyszerűbbé válik a szerződéskötés.

3. Teljesítményfigyelés és biztonság

Olyan cégekről is tudunk, akik az Eszerződés.hu-n keresztül mérik a munkavállalók és megbízottak teljesítményét, hiszen nyomon lehet követni, ki hány szerződést hozott létre egy adott időszakban, így pedig pontosan követhető, hány új ügyfelet szerzett, mekkora értékben. Ez alapján komoly kimutatásokhoz és statisztikákhoz jut a cégvezető. Természetesen a legtöbb társaságnál az a legfontosabb, hogy mind a saját munkatársaknak és vezetőkenk, mind a partnernek egyszerűbb legyen a szerződéskötés. Ebben nyújt segítséget például az Eszerződés.hu, valamint abban, hogy cégvezetőként teljes biztonságban tudhassuk a szerződéses adatainkat.

Érdekel, milyen extra funkciókkal találkozol az Eszerződés.hu-nál?

—-

Próbáld ki költségektől és kötelezettségektől mentesen az elektronikus szerződést, csapatunk szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre is. Kezeld a szerződéstkötést igazán 21. századi módon! Ha kérdésed ven, írj nekünk Facebookon!

KIPRÓBÁLOM!

 

A blogposztokban megjelenő minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi tanácsadásnak. A blogon szereplő információ nem használható jogi tanácsadás, információ vagy vélemény helyettesítéseként.
Hírlevél feliratkozás
Többet szeretnél tudni egy olcsóbb és biztonságosabb megoldásról?
Ismerd meg az Eszerződés.hu-! És az elektornikus számlázás után válts elektronikus szerződéskötésre is!
A cikk szerzője: dr. Cserepka Balázs
Balázs 2018-ban egy kartotéklabirintusból érkezett az Eszerződés.hu csapatába, ahol alkalma adódott átélni a papíralapú ügyintézés minden kellemetlen vetületét és egy életre meggyűlölni a nyomtató hangját. Nem meglepő, hogy úgy döntött, inkább örökre megváltoztatja a szerződéskötési folyamatokat, mint hogy még egyszer négy példányban kelljen iktatnia valamit. Balázs megingathatatlan precizitást és stabil jogi hátteret hozott magával a csapatba, amelyben a jogi folyamatok digitális transzformációját segíti elő. Jelenleg a jogi részleget irányítja, melyben szinte a kezdetektől a jogi megfelelésért és biztonságért felel. Pillanatok alatt átlátja szervezetek teljes szerződéskötési folyamatait, majd lelkesen optimalizálja azokat. Jogászként a szaktudásával elhivatottan nyújt támogatást ügyfeleink számára.