Hogyan spórolhatsz pénzt az elektronikus aláírásokkal?

2023. július 20. Írta: Eszerződés.hu Olvasási idő: kb. 4 perc

Kiszámoltad már, hogy mennyit költenél papírra az irodában? Milyen extra költségeid lennének, ha ma is nyomtatnád (tonercsere!), postáznál (sorban állás drága ideje!) és tárolnád (egerek a pincében!) a rengeteg dokumentumot? Ma már nyilván nem így teszel, de mutatunk még néhány további költségmegtakarítási lehetőséget, ami nyitva áll előtted is.

Hogyan spórolhatsz pénzt az elektronikus aláírásokkal?

Az elektronikus aláírások technológiai fejlődése forradalmasította az üzleti világot, lehetővé téve a gyors, hatékony és biztonságos dokumentumkezelést. Időt és pénzt spórolnak, mivel nem kell többé papíralapú dokumentumokkal foglalkoznod, amikor új üzleti partnerrel kötsz megállapodást.

Mutatjuk, hogy hogyan érheted el ezeket az előnyöket, ha véletlenül még ma is vannak szerződéseid papíron.

1. Azonnali hozzáférés és gyors dokumentumkezelés

Az elektronikus aláírások miatt ma már nincs szükség papír alapú másolatokra vagy postázásra. Az aláírt dokumentumok azonnal hozzáférhetők az elektronikus platformokon, és nem kell várnoda postai szolgáltatásra, vagy emberi alárásokra. Ez főleg akkor jelentős időmegtakarítás, ha sürgős üzleti tranzakciókról van szó.

2. Papírmegtakarítás és környezetvédelem

Az elektronikus aláírások használata során rengeteg papírt takaríthatsz meg (erről itt írtunk bővebben: Fenntarthatóság elektronikus szerződésekkel). Míg korábban minden dokumentumot kellett nyomtatni és papíralapú másolatokat kellett készíteni, most az egész folyamat digitális formában zajlik. Ez nemcsak pénzt, hanem erőforrásokat is megtakarít.

3. Biztonságos és hitelesített aláírások

Technológiánkkal biztonságos és hitelesített módon kerülnek az aláírások a szerződésekre. A kriptográfiai technikák védelmet nyújtanak a dokumentumok hamisításával szemben. Jogi értéküketegyre több országban ismerik el és fogadják el őket az üzleti tranzakciókhoz. Így biztonságot és bizalmat nyújt az üzleti partnereknek, és minimalizálja a jogi vitákat.

4. Távoli munkavégzés és rugalmasság

Szeretsz te is a néha a Balaton partjáról “távdolgozni”? Kezeld a dokumentumokat is bárhonnan, bármikor. Nem kell személyesen találkoznod az aláírásra jogosult felekkel, ami kényelmes és rugalmas, főleg, ha az üzleti partnerek különböző országokban vagy időzónában vannak. Könnyedén együttműködhetsz másokkal és lezárhatod a szerződést anélkül, hogy az idő- és helykorlátok akadályoznának.

5. Költségmegtakarítás elektronikus aláírással

Ahogy már fentebb írtuk, spórolhatsz a papír, nyomtató és postaköltségeken. Emellett a gyorsabb dokumentumkezeléssel felszabaduló időt fontosabb feladatokra is felhasználható. Kinek ne érné meg?

6. Automatizált folyamatok és munkafolyamatok

Számos elektronikus aláírási platform lehetőséget kínál a műveleti folyamatok testreszabására és automatizálására. Ha előre meghatározott lépésekkel és logikával dolgozol, rengeteg időt spórolsz, mert nem kell manuális feladatokat végezned, folyamatokat felügyelned.

7. Archiválás és dokumentumkövetés

A legtöbb elektronikus aláírási platform (ahogy az Eszerződés.hu is) lehetővé teszi a dokumentumok elektronikus tárolását és rendezését. Ez is nyilván sok drága időt takarít meg, mert egyszerűbb a dokumentumok kezelését.

8. Jogilag elismert és kompatibilis

Az elektronikus aláírások ma már jogilag elismertek és elfogadottak számos országban és iparágban. A szabályozások is egyre inkább alkalmazkodnak a digitális üzleti környezethez, de mindig fontos ellenőrizni a helyi törvényeket és előírásokat, hogy biztosan megfeleljenek az elektronikus aláírások használatára vonatkozó követelményeknek.

Összefoglalás

A digitális átalakításra fordított idő néhány hónap alatt megtérül, ha minden tényezőt (kevesebb papír, nyomtatás, adminisztrációra fordított költséges idő a vezetői órákból) figyelembe veszünk. Az azonnali hozzáférés és a gyors dokumentumkezelés ráadásul sokkal gyorsabb üzleti tranzakciókat és a rugalmas együttműködést tesz lehetővé.

Még nem ismered az elektronikus szerződés eszköztárát, de szívesen kipróbálnád ingyen?

Érdekel, milyen extra funkciókkal találkozol az Eszerződés.hu-nál?

—-

Próbáld ki költségektől és kötelezettségektől mentesen az elektronikus szerződést, csapatunk szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre is. Kezeld a szerződéstkötést igazán 21. századi módon! Ha kérdésed ven, írj nekünk Facebookon!

KIPRÓBÁLOM

A blogposztokban megjelenő minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi tanácsadásnak. A blogon szereplő információ nem használható jogi tanácsadás, információ vagy vélemény helyettesítéseként.
Hírlevél feliratkozás
Többet szeretnél tudni egy olcsóbb és biztonságosabb megoldásról?
Ismerd meg az Eszerződés.hu-! És az elektornikus számlázás után válts elektronikus szerződéskötésre is!
A cikk szerzője: Eszerződés.hu