Szerződést kötni jó! – adminisztratív teher helyett örömünnep

2023. május 23. Írta: Eszerződés.hu Olvasási idő: kb. 3 perc

Beszélgettünk egy fiatal vállalkozóval, Sanyival, aki egy izgalmas fejlődési pályán mozgó, innovatív céget vezet. Elmesélte, hogy egy eredményesebb héten két szerződést biztosan aláírnak a vállalkozás frissen megszerzett új ügyfeleivel. Gondolhatnánk, hogy púp a hátára a folyamat, mert az adminisztrációt sokan szívből utálják. De Sanyi másképp látja: “Két szerződést egy héten tető alá hozni nagyszerű érzés, ezek azok az új megállapodások, amik biztosítják a cég növekedését.” – mondja. És milyen igaza van! Ha nem fájdalmas adminisztratív teherként, hanem az új biznisz ünnepeként tekintünk az aláírásra, máris másképp érezzük magunkat a feladatban. Főleg akkor, ha ehhez nem a jó öreg papíros-tollas megoldást, hanem elektronikus eszközöket használunk.

Szerződést kötni jó! – adminisztratív teher helyett örömünnep

Egy új szerződés aláírását több okból is ünnepelhetjük. Akivel ügyfelünkként szerződést kötünk, azzal valószínűleg hosszú távú partnerségre léptünk, ami stabil bevételt is biztosít a vállalkozásnak. Ez pedig fejlődést, növekedést, bizalmat jelent! Sőt, mindez még a munkatársak elkötelezettségében is szerepet játszhat. Nézzük meg egyenként a szempontokat!

Okok az új szerződés megünneplésére

1. Fejlődés és növekedés:

Egy új megállapodás változást és fejlődést jelenthet, vagy akár továbbiüzleti kapcsolatokat, bővíthető a termék- vagy szolgáltatáskínálatot is. Lehet, hogy meglévő piaci részesedés növelése nyomán új piacokra is beléphetsz következő lépésként?

2. Bizalom és hosszú távú stabilitás:

Ha megvan a hosszú távú elköteleződés, az már egyfajta bizalmat is jelent, ami stabil alapként támasztja alá a jövőbeli terveket. Könnyebben tervezhetsz előre pénzügyileg, bátrabban alkothatsz stratégiát a jövőre. Csak ezekkel lehet biztosított a fenntartható üzleti fejlődés.
A vezetők számára ez azt is jelenti, hogy sikeresen építik és tartják fenn a cég jó hírnevét

3. Versenyelőny:

Talán épp ezzel az új biznisszel fogsz kitűnni a versenytársaid közül, ez is megér egy virtuális (vagy valódi) koccintást! Ha magad mögé utasítod a konkurenciát, azzal piacot biztosítasz magad számára és (lásd a korábbi pontokat) növekedést, fejlődést jósolhatsz magadnak.

4. Közösségépítés:

Ha valóban összejöttök egy koccintásra a munkatársakkal egy-egy fontosabb megbízás tető alá hozásakor, az nagyszerű lehetőséget kínál a közösségépítésre. Sőt, akár a partnerek és alkalmazottak együtt is ünnepelhetnek, hogy erősödjenek a kapcsolatok, és fejlődjön a vállalati kultúra is.

5. Alkalmazotti elismerés és motiváció:

Az, hogy idáig eljutottatok, talán a csapat vagy egy-egy munkatársad hosszú és fáradságos munka eredménye. Aláíráskor van lehetőség megveregetni akár a saját válladat, ha te vitted végig, vagy minden kollégáét, aki a siker részese. Meg is van a motiváció a jövőbeli projektekhez és célkitűzésekhez. Legyetek büszkék magatokra, ha megérkezett hozzátok a következő fontos ügyfél!

Bátran örüljünk tehát a sikereinknek! Egy szerződést aláírni nemcsak újabb adminisztrációs teher, hanem valójában egy örömünnep is, ami az egész cég eredményességét dicséri. Ha pedig magán az adminisztratív aktuson gyorsan és egyszerűen szeretnél túlesni, „arra ott az Eszerződés.hu„.

—-

Próbáld ki költségektől és kötelezettségektől mentesen az elektronikus szerződést, csapatunk szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre is. Írj nekünk Facebookon!

 

Próbáld ki demo fiókunkat!

A blogposztokban megjelenő minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi tanácsadásnak. A blogon szereplő információ nem használható jogi tanácsadás, információ vagy vélemény helyettesítéseként.
Hírlevél feliratkozás
Többet szeretnél tudni egy olcsóbb és biztonságosabb megoldásról?
Ismerd meg az Eszerződés.hu-! És az elektornikus számlázás után válts elektronikus szerződéskötésre is!
A cikk szerzője: Eszerződés.hu