A digitális transzformáció evolúciója

2023. június 27. Írta: Laczkovszki Gábor Olvasási idő: kb. 3 perc

Tartsunk egy kis időutazást! Képzeljük el, hogy irodánkban a papír az úr: minden dokumentum, szerződés, jelentés papírformátumban van, és szekrények sorai őrzik ezeket a kincseket. A sok papír rengeteg helyet foglal, a nyomtatás pedig nemcsak időt, de pénzt is emészt fel. Valamint, valljuk be, a papírdokumentumok közötti keresgélés nem tartozik a szórakoztató tevékenységek közé.

De nézzük a jó oldalát: a digitális transzformációra még bőven van lehetőségünk! Engedd meg, hogy elkalauzoljunk téged az irodai dzsungelből a hatékonyabb digitális munkavégzés birodalmába. Bemutatjuk neked azt az 5 lépést, melyeken keresztül te is megérkezhetsz egy hatékonyabb, fenntarthatóbb és lényegesen olcsóbb működéshez.

A következő öt fejlődési szakaszban bemutatjuk a digitális átállás evolúcióját és a lépések mögötti logikát:

A digitális transzformáció evolúciója

1. lépés: Indulás, azonosítás – megszabjuk a szabályokat

Nem minden fájlra van szükség digitális formában. Nem kell minden folyamatunkat, dokumentumainkat digitalizálni! Ne legyen az elvünk az, hogy mindent beszkennelünk, hiszen ez csak tovább rontja a helyzetet. Fontos kiválasztani, mely dokumentumok azok, amelyeket meg kell őriznünk, és melyeket selejtezhetjük ki bátran. Nézzük úgy, mint egy nagy irodai tavaszi takarítást – amit nem használunk, azt bátran dobjuk ki!

2. lépés: Digitalizálás, digitális transzformáció kezdete – a régi dokumentumok új élete

Amikor eldöntöttük, mely dokumentumokat szeretnénk megőrizni, jöhet a digitalizálás. Gondoljunk csak bele, mennyivel könnyebb lesz a munkánk, ha az összes fontos dokumentumot pár kattintással megtaláljuk! Az otthonról dolgozó munkatársak is hálásak lesznek, hiszen nem kell majd fizikai dokumentumokat cipelniük magukkal, ha minden digitálisan elérhető.

3. lépés: Tárolás – a felhőben minden könnyebb

A dokumentumok digitalizálása után jöhet a tárolás. És itt jön képbe a felhő! Higgyétek el, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb, ha a fájlszekrény helyett egy jelszóval védett, bárhol elérhető felhőben tároljuk az adatainkat. Ráadásul olcsóbb is, és persze fenntarthatóbb.

4. lépés: Automatizálás – az ismétlődő folyamatok bűvölete

Amint digitalizáltuk és tároltuk adatainkat, megtehetjük a következő lépést: az automatizálást. Az automatizálás az ismétlődő munkafolyamatokat veszi le a vállunkról, így több idő jut kreatívabb feladatokra, vagy akár egy kávészünetre is. Sok ilyen marketing automatizációs eszközt ismerünk, azonban a szerződéskötés sokszor még mindig a klasszikus úton történik, azonban ezen igyekszünk mi, az eSzerződés.hu-nál segíteni!

5. lépés: Adatmegértés – az információ arany érték

A digitális átalakulás utolsó lépése az adatelemzés. Az adatokból levonható következtetések, azokból kinyerhető információk segítenek a céges döntések meghozatalában, és a jövőbeni tervek kialakításában. Vagyis, az irodai papírdzsungel helyett egy digitális aranybányát kapunk!

Összefoglalás

A digitális átalakulás kalandos útja rengeteg előnnyel jár, a hatékonyabb munkavégzéstől kezdve az adatbiztonságig. Tehát mielőtt belemerülnél a digitális átalakításba, beszélgess velünk. Segíthetünk a papír és digitális eszközeitek értékének megőrzésében és felhasználásában, bármilyen formátumban legyenek is, és kulcsot adhatunk egy teljesen átalakított és integrált vállalkozáshoz. Vágjunk bele a digitális kalandba együtt!

A cikket az Iron Mountain „Digital transformation: Are we there yet?” című összefoglalója inspirálta.

Érdekel, milyen extra funkciókkal találkozol az Eszerződés.hu-nál?

—-

Próbáld ki költségektől és kötelezettségektől mentesen az elektronikus szerződést, csapatunk szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre is. Kezeld a szerződéstkötést igazán 21. századi módon! Ha kérdésed ven, írj nekünk Facebookon!

A blogposztokban megjelenő minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi tanácsadásnak. A blogon szereplő információ nem használható jogi tanácsadás, információ vagy vélemény helyettesítéseként.
Hírlevél feliratkozás
Többet szeretnél tudni egy olcsóbb és biztonságosabb megoldásról?
Ismerd meg az Eszerződés.hu-! És az elektornikus számlázás után válts elektronikus szerződéskötésre is!
A cikk szerzője: Laczkovszki Gábor
Gábor szívügye a környezetvédelem, digitális jólét/transzformáció, automatizmusok, valamint az optimalizált üzleti folyamatok. Szuperképessége, hogy nem szavakban, hanem képekben gondolkodik. Gyorsan felismeri a jelenségek mögötti struktúrákat és problémákat. Kíváncsi, kreatív és intuitív módon viszonyul a világhoz, ezért választotta tanulmányaim során a tervezőgrafikát, webfejlesztést, multimédia fejlesztést és fotográfiát. Később fintech és lawtech (pénzügyi és jogi technológiai) rendszerekre specializálódott. Jelentős tapasztalata van a jogi, adatvédelmi és pénzügyi előírások, törvények digitális transzformációjának területén. A vállalkozásaiban napi szintű problémát jelentettek a szerződéskötési és archiválási folyamatok. Ezek lassúsága miatt sokszor volt szükség utólagos adminisztrálásra. Így született meg benne az Eszerződés.hu ötlete, melyet kezdetben évekig egyéni vállalkozásként hozott létre. A felhő alapú szerződéskötő rendszer 2021 óta működteti a Wiredsign Zrt.